Historie

Het kleinschalige transportbedrijf dat de acht broers in 1937 hebben opgericht is in 80 jaar uitgegroeid tot de grootste bulkvervoerder van Noord- en Oost-Nederland. Er is in de afgelopen 80 jaar veel veranderd.

Vredeveld in 1937

Toen acht broers van de familie Vredeveld in 1937 samen een vrachtwagen kochten, konden ze slechts in hun stoutste dromen vermoeden dat met die aankoop de basis werd gelegd voor een internationaal opererende logistieke dienstverlener. Na 80 jaar is Vredeveld uitgegroeid tot de grootste bulktransporteur van Noord- en Oost-Nederland, met vestigingen in Hoogersmilde en Borne.

Bouwmaterialen

Na de oprichting in 1937 begonnen de broers eerst met het vervoeren van bouwmaterialen voor kalkzandsteenfabriek Roelfsema in Hoogersmilde. In de jaren na de tweede wereldoorlog, toen grote delen van Nederland opnieuw moesten worden opgebouwd, was Kalkzandsteen een belangrijk bouwmateriaal. Vredeveld transporteerde in eerste instantie op kleinschalige basis het kalkzandsteen naar diverse bouwplaatsen in Nederland. Dat was zwaar en tijdrovend werk. Van mechanische hulpmiddelen was in die tijd immers nog geen sprake en de steenopleggers werden nog met de hand gelost. In 1963 investeerde Vredeveld in de eerste hydraulische laad- en loskraan. Met die kraan konden de kalkzandstenen voortaan hydraulisch geladen en gelost worden, wat voor een belangrijke omslag binnen het transportbedrijf zorgde. Het bedrijf groeide in omvang en nam chauffeurs in loondienst. De broers Vredeveld gingen zich in die tijd steeds meer richten op de strategische koers van het bedrijf.

Silo bulktransport

Binnen de logistieke sector was in de loop der jaren een verschuiving van vervoersmiddelen zichtbaar. De aanvoer van kalk werd bijvoorbeeld steeds meer via bulkopleggers uitgevoerd in plaats van schepen. Voor het transport van kalk ontstonden al snel contacten tussen Vredeveld en AKZO Hengelo. Vredeveld verzorgde vanaf dat moment het transport van kalk voor het chemieconcern. Begin jaren tachtig werd Vredeveld bovendien in de gelegenheid gesteld om vervoersmiddelen in te zetten voor het zouttransport vanaf Hengelo. In 1988 nam Vredeveld het totale binnenlandse vervoer van consumptiezout over van AKZO.

  • Historie
  • Vertrouw ook op dé specialist

Borne

Door de groeiende transportvraag van AKZO Hengelo besloot Vredeveld een tweede vestiging in de buurt van Hengelo te zoeken. Op die manier kon AKZO sneller en efficiënter worden bediend en kon een betere service worden verleend. Die tweede vestiging werd in 1989 geopend in het Twentse Borne.

Op- en overslag

Op onze vestiging in Borne bieden wij u met warehousing een volwaardige op- en overslagmogelijkheid voor losgestorte goederen. Door gebruik te maken van onze DINO bulkwagenvuller verladen wij uw losgestorte goederen op efficiënte wijze van bigbags naar bulkwagens.

Intermodaal transport

Vredeveld is de landsgrenzen in de loop der jaren ruimschoots ontgroeid. Begin 2011 werd gestart met intermodaal transport van bulkcontainers. Waar de bulkopleggers in eerdere jaren niet verder kwam dan de Benelux, Duitsland en Denemarken, worden producten inmiddels door heel Europa vervoerd.

Vredeveld

Het kleinschalige transportbedrijf dat de acht broers in 1937 hebben opgericht is in 80 jaar uitgegroeid tot de grootste bulkvervoerder van Noord- en Oost-Nederland. Er is in de afgelopen 80 jaar veel veranderd. Toch is de basis van het bedrijf altijd dezelfde gebleven: Vredeveld is nog steeds het vertrouwde familiebedrijf, en de onderneming kan nog steeds als één grote familie worden beschouwd. De directie wordt gevormd door Richard Vredeveld, Mischa Vredeveld en Camille de Haas. Samen met het team van toegewijde medewerkers gaat Vredeveld letterlijk en figuurlijk heel ver voor u. Dankzij die persoonlijke betrokkenheid van de medewerkers kan Vredeveld steeds weer zeggen: “Afspraak is afspraak”. En dat zal in de toekomst niet anders worden.

Logistic solutions

Vredeveld Logistic Solutions is onze non-asset based business unit, van waaruit alle aspecten van de Supply Chain worden georganiseerd.
Logistic solutions

Asset solutions

Binnen ons logistieke proces gaan wij veel verder dan alleen het transporteren van goederen. Ook voor op- en overslag en maatwerkoplossingen terecht.
Asset solutions
Copyright © 2022 Vredeveld Group. Realisatie: Internetbureau Praes.