Vredeveld Internationaal Transport verduurzaamt en vernieuwt

HOOGERSMILDE – Een duurzame focus én een vernieuwingsslag. Dat zijn de plannen van Vredeveld Internationaal Transport, gevestigd in Hoogersmilde met een nevenvestiging in Borne. Het familiebedrijf onderscheidt zich al jaren in alle segmenten van de transportsector, met name in de bulktransport, bouwmaterialen en intermodaal transport.

Efficiëntie als pijler in de transport
Directeur Mischa Vredeveld vertelt: ‘Vredeveld gaat niet uit van bestaande oplossingen maar wil naar de wensen en behoeften van de klant een zo efficiënt mogelijk concept bieden. Wij maken hiervoor gebruik van een breed scala modaliteiten om producten van onze klanten zo efficiënt en zo snel mogelijk te transporteren. Dankzij het elimineren, simplificeren en standaardiseren van de lokale processen van de klant, kunnen wij een koppeling maken met (inter)nationaal transport en/of warehouse oplossingen. Dankzij deze optimalisatie en onze betrokkenheid kunnen wij onze klanten ontzorgen.’

Afspraak is afspraak
De kracht van Vredeveld zit in zijn flexibiliteit. ‘Wij doen wat de klant vraagt, namelijk snel en foutloos transporteren. Maar wij kennen ook de calamiteiten die zich voor kunnen doen’. Daarom heeft Vredeveld een extra schil aan materiaal en chauffeurs waardoor zij flexibeler kunnen transporteren dan anderen. ‘Ons belangrijkste motto is: afspraak = afspraak’ aldus Mischa. ‘Wij stellen hoge eisen aan ons personeel, onze processen en onze werkzaamheden. Mede daarom is Vredeveld verkozen tot het beste leerbedrijf 2016 in de categorie mobiliteit, transport, logistiek en maritiem.’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanzelfsprekend legt Vredeveld het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen niet naast zich neer. Zo zette Vredeveld onlangs behoorlijke stappen ter compensatie van de CO2 en Nox uitstoot. Mischa: ‘Niet omdat het kan maar omdat het moet, voor onze aarde én onze kinderen.’ Vredeveld investeerde bijvoorbeeld in zijn planningsproces zodat het transporteren op een zo optimaal en efficiënt mogelijke manier verloopt. De doelstelling is om zoveel mogelijk tonnages vracht in zo weinig mogelijk kilometers te verrijden. Dit heeft direct een zeer positieve invloed op het brandstofverbruik als de daarmee gepaarde CO2 en Nox uitstoot.

In de lijn daarvan investeert Vredeveld doorlopend in duurzaam, veilig en zuinig rijgedrag van zijn chauffeurs. De aanschaf van de nieuwste trucks met Euro 6 motoren en eigen onderhoud met de juiste duurzame producten zoals banden en motoroliën, zijn andere voorbeelden van de verduurzaming van Vredeveld.

Duurzame samenwerking met Slump Oil en BP
Vredeveld is onlangs een samenwerking aangegaan met Slump Oil als officieel partner van BP Europe SE – BP Nederland. BP heeft eerder dit jaar Vredeveld geadviseerd bij het centraliseren van zijn On-Road services, zoals tol, tunnels, Maut, vignetten etcetera, middels de BP PLUS Tankpas.
‘Uitgangspunt voor de uitbreiding van deze samenwerking was het willen verbeteren van onze brandstofkwaliteit in combinatie met het willen controleren, analyseren en bijsturen van ons brandstofverbruik.’ vertelt Mischa. Op de thuistankinstallaties in Hoogersmilde en Borne wordt de specifieke homebase-kwaliteit TRAXX Diesel geleverd. Onderweg wordt door Vredeveld BP-diesel met ACTIVE-technologie getankt via het uitgebreide BP netwerk in Nederland en Europa. Beide brandstoffen kenmerken zich als schoner, beter en zuiniger.

Zowel thuis als onderweg wordt op veilige wijze getankt middels de BP PLUS Tankpas, waarna alle brandstof- en ORS-transacties automatisch verwerkt worden in het BP Fleetexpert pakket. ‘Middels de koppeling met ons boordcomputer-pakket komen wij automatisch tot ‘geijkte’ brandstofverbruikscijfers.’ aldus Mischa. Wederom een stap naar een verbetering van onze CO2 en Nox reductie en verduurzaming van Vredeveld.

Niet alleen vernieuwing in de markt
De vernieuwing bij Vredeveld zit niet alleen in de markt maar ook in het bedrijf. Daar waar vader R. Vredeveld in de adviserende rol is gekropen en oom B. Vredeveld onlangs is gestopt, wordt de nieuwe generatie vertegenwoordigd door Mischa Vredeveld. Hij ziet de toekomst positief tegemoet: ‘Samen met onze klanten willen we naar een optimaal en duurzaam resultaat!’