2016 topjaar voor Transport en Logistiek

HOOGERSMILDE – Met het afsluiten van een uitstekend vierde kwartaal is 2016 voor bedrijven in de transport- en logistieksector definitief het beste jaar sinds 2002. Het aantal positieve ondernemers neemt gestaag toe en het aantal negatieve ondernemers af.

Het woord geven we aan Mischa Vredeveld (31), algemeen directeur van Vredeveld Groep te Hoogersmilde.
De core-business van het bedrijf is voornamelijk het silo bulkvervoer, maar daarnaast ligt de focus ook op bouwmaterialenvervoer, intermodaal vervoer en op- en overslag. Mischa: ‘We proberen zoveel mogelijk Value Added Logistics aan de klant te bieden. Hierbij moet je denken aan silomonitoring, time-slot booking etc. Innovatie is een belangrijke pijler binnen het transport en daar ligt onze focus voor de toekomst, hoe wij ons kunnen onderscheiden ten opzichte van onze concurrentie’.
Wat betekende 2016 voor Vredeveld Groep? Mischa: ‘De omzetstijging in 2016 was goed en over het resultaat zijn wij redelijk te spreken. Een punt van zorg zijn de tarieven. Ondanks de toename van de vraag, blijven de tarieven naar onze mening achter. Wij leggen onze focus steeds meer op totale logistieke concepten en wij zien dat dit zijn vruchten begint af te werpen. Daarom zien wij, gezien de vele transportaanvragen, de toekomst met veel vertrouwen tegemoet’.

Mischa vervolgt: ‘De crisis die in het voorjaar van 2008 startte, heeft ons bedrijf ook geraakt. Het begon al in 2008, toen een klant van ons failliet ging. Dit had onder andere tot gevolg dat wij behoorlijk hebben moeten inkrimpen. Maar goed, dat ligt achter ons. Inmiddels is onze omzet in 2016 t.o.v. 2010 in het silo bulkvervoer met 100% toegenomen.

Wij hebben zeker lering getrokken uit de crisis. Actief crediteuren beleid. Screening van nieuwe opdrachtgevers m.b.t. creditwaardigheid.
De flexibele schil in een organisatie is heel belangrijk. Hierdoor kunnen we snel schakelen en eventuele veranderingen in de werkzaamheden opvangen. Maar door de hedendaagse wetgeving wordt het wel steeds moeilijker om deze flexibele schil te houden.

Bron: Vakmagazine Transport en Logistiek, vijfentwintigste jaargang, nummer 3, uitgave 858.